Balkonger
Balkongerna har trätrall av Lärk.
Enligt detaljplanen är inglasning av balkonger inte tillåten.
Tänk på att alla blomlådor ska hängas på insidan av balkongen av säkerhetsskäl!
Det är bostadsrättsinnehavaren som är ansvarig för snöröjning av balkongen.
El-grill är tillåtet på balkong. Högst upp och längst ner får man även använda gasolgrill. De enskilda flaskornas storlek får vara som mest 26 liter (P11). OBS Brandmyndigheten har regler. Om du känner dig osäker på vad som gäller kontakta Brandförsvaret. Kolgrill är inte tillåtet. Kolgrill kan användas på gårdens grillplats.
Markis och insynsskydd ska följa markisprogrammet, Sandatex Sv/vit 407/79 eller Brunröd 84. Se markisprogram.
Markiser får endast fästas i därför avsedd förstärkning. Insynsskydd får inte var fasta installationer, d.v.s. insynsskyddet ska kunna demonteras. Håltagning i fasad är inte tillåten.
Lärk är ett barrträd.
Lärk utmärker sig med goda egenskaper som högre kärnandel, mindre fuktupptagelse, högre innehåll av hartser och syror, god hållfasthet och naturlig beständighet.
Om lärkträet lämnas obehandlat så kommer det i takt med mängden solljus anta en grå patina. Det är endast någon tiondels millimeter av djupet i träytan som antar den gråa patinan. Lärkens naturliga färg återfinns genom slipning.
Lärk är mycket mottagligt för ytsvamp. Om detta sker på trallbrädor bör man slipa ned träytan till dess att den naturliga träytan återfinns innan man behandlar och oljar.
Innan oljning tvättas med en bioclean/trätvätt som tar bort ytsvampen,
Det är viktigt att man aldrig använder en råpressad linolja då linoljan kan ge näring åt ytsvamp. De oljor som används ska innehålla fungicider mot svamp och för att uppnå ett förnuftigt underhållsintervall bör oljan ha en torrhalt på ca 60 %.
En trallolja för Lärk bör användas.